Biografie

Sylvie Klijn (1991) is geboren in Breda en speelt piano sinds haar achtste. Ze heeft recentelijk haar masterdiploma behaald aan het Fontys Conservatorium met focus op compositie, piano en zang. Daarnaast volgt ze de master Arts and Society aan de Universiteit van Utrecht.

Als klassiek pianiste heeft ze onder andere prijzen behaald op het Selectie Nationaal Concours en het Prinses Christina Concours, waarna zij werd uitgenodigd door de Nederlandse ambassade in Tunesiƫ om concerten te geven.

Vanuit de klassieke bachelor heeft Sylvie in haar master de overstap gemaakt naar jazz- en popmuziek. Ze schrijft haar eigen composities waarin ze zingt en piano speelt. Het kunnen woordeloze stukken zijn waarin verre werelden klinken, of juist verhalende muziek met minimal invloeden. Met haar band, het Klijn Kwartet, speelde ze op onder andere op het Grachtenfestival, radio 4, jazzpodium Paradox, TivoliVredenburg en concertzaal Willem II.

Sylvie mocht deelnemen aan de Keep an Eye Summer Jazz Workshop aan het conservatorium van Amsterdam en heeft een cursus aan het Complete Vocal Institute te Kopenhagen gevolgd. Het laatste halfjaar van haar masteropleiding heeft Sylvie bij Susanne Abbuehl mogen studeren in Lausanne, Zwitserland.